0641543070 mail@freddaane.nl

Kort nadat ik het boek Material Matters, het alternatief voor onze roofbouwmaatschappij van Thomas Rau en zijn vrouw Sabine Oberhuber las, volgde ik een lezing van Rau in Zutphen. Op dat moment had ik het vrijwel vaste voornemen een nieuwe fiets te kopen. Ik was uit op een stalen frame, een versnellingsapparaat van Rohloff of Pinion en een aandrijfriem van carbon. hydraulische remmen en al wat een fanatieke liefhebber als ik zich maar kan wensen. Mijn minstens twintig jaar oude Avaghon S26 met Rohloff zou ik inruilen.
Na Rau te hebben gelezen en aangehoord bezocht ik mijn fietsenmaker, die mij leerde dat de Rohloffs van vandaag binnenin niets verschillen van mijn oude, ik voor niet al teveel geld mijn V-brakes kon vervangen door hydraulische remmen van Magura. Voor een nieuw jasje van mijn Avaghon kon ik hem niet enthousiast krijgen, net zo min voor een aanpassing van het frame in verband met mijn wens de ketting te vervangen door een riem. Voor een nieuw jasje ging ik naar Bart van WindCycleworks in Goes. En passant voorzag Bart mijn fietsframe ook nog van een splitter om een riem te kunnen monteren en bracht hij nog wat kleine veranderingen aan.
Vanaf nu heb ik altijd wind mee.

Benieuwd naar het resultaat? Kijk dan hier.