0641543070 mail@freddaane.nl

Vanmiddag fietste Bert de Lange Hofstraat in op weg naar De Driekant voor een draaistokje, een baguette-achtig desembrood. Lekker voor bij de courgette-soep vanavond, dacht hij. Tegenover de bakker stond een elektrische bestelwagen van DHL. Bert zag hem al vaker, in de Sprongstraat bijvoorbeeld. De¬†chauffeur altijd vrolijk. Ook die chauffeur heeft brandstof nodig: brood. “Nee, niet in plastic,” hoorde Bert hem zeggen, terwijl de vrouw achter de toonbank zijn bestelling in een zak schoof. Mooi, vond Bert.
Bevoorraden met elektrische autootjes, het zou schering en inslag moeten zijn. Net als het bezorgen van pizza’s met elektrische fietsen zou moeten gebeuren. Bert kijkt uit naar de dag dat ook de wagens van HANOS en andere leveranciers geen gebruik meer maken van hun diesels. Ronkend en stinkend staan ze tijdens het uitladen voor de deuren van de binnenstad-bewoners. Jammer. Het valt begrijpen, maar dat is wat anders dan er begrip voor hebben. Is het een onderwerp voor nieuw horecabeleid? Tenslotte kunnen ook die eisen stellen aan hun leveranciers.

Bert mag dat wensen, want van wie is de stad?