0641543070 mail@freddaane.nl

Lezen & schrijven gaat me steeds moeilijker af. Langer dan dertig, veertig minuten hou ik het niet vol. Ik doe het dan ook steeds minder. Twee weken begon ik aan Onderworpen geschreven door Michel Houellebecq. Na een paar valse starts -ik kon maar niet vasthouden wat ik las- ben ik aangekomen op pagina 77. Eind december moet het boek terug naar de bibliotheek. Tja.

Ik ben op zoek gegaan naar andere bezigheden. Zo ben ik teruggekeerd bij mijn oude liefde voor fietsen. Rond Zutphen, langs de IJssel heb ik inmiddels flink wat kilometers weggetrapt. Meestal rond Zutphen en langs de IJssel en vrijwel altijd met Tess achter mij in de fietskar. Ook ben ik gaan tekenen. Ik de mensen om mee heen, vooral onderweg. Reizend in trein of bus, wachtend waar dan ook pak ik mijn schetsboekje en leg ik met een blauw potlood vast wat ik zie. Thuisgekomen maak ik mijn schetsjes steviger met potlood of fine-liners.
In november bezocht ik met Laura de boekenbeurs in Antwerpen.